Makvärket

Makvärket er en frivilligt og kollektivt drevet forening, der holder til på den tidligere keramikfabrik ved Knabstrup teglværk. Overskriften er at lave et kollektivt center for kultur og miljø. Målet er at skabe et internationalt såvel som lokalt udrækkende sted, der kan berige kulturlivet i lokalområdet, og danne rammer om et eksperimentarium for økologisk og kollektiv praksis.

Vi arbejder i øjeblikket med:
  • At redde og bevare de historiske bygninger fra forfald. Makvärket er igang med at lukke alle huller og revner og fjerne de nedstyrtede dele af bygningskomplekset, samt at rydde op på de mange m2 brugbar fabriksbygning. Alt decideret renovering af bygningerne foregår med økologiske byggematerialer.
  • At lave en multisal med tilhørende foyér/cafe, køkken og toiletter. Salen vil kunne lejes til alt fra øvning og afvikling af alverdens kulturelle aktiviteter til privatfester, workshops o.l. Den er 9 meter til kip og en stor stålramme til ophængning af udstyr, og er dermed indrettet med særligt fokus på faciliteter for ny-cirkus. Salen skal stå færdig i slutningen af 2014.
  • At lave et seminarhus, der kan bruges til at holde møder, konferencer, kurser etc. Seminarhuset vil indeholde sovepladser til 50 gæster, køkken/toilet/bad, biograf og undervisningslokaler. Seminarhuset ventes at stå færdigt i løbet af 2015.
Makvärket er tænkt som et sted i konstant udvikling, der er allerede planer om at etablere åbne værksteder til træ- og metalarbejde, multimedie, keramik og billedkunst. Aktivitetsniveauet sættes af de aktive frivillige kræfter, så der er altid brug for flere hænder og ideer. Der er i alt 10.000 m2 i bygningerne, så der er rig mulighed for at udvikle Makvärkets planer og fremtidige projekter.


Kom forbi og få en rundvisning, en kop kaffe og en snak om hvordan du kan være med!

Venligst
Makvärket
makvaerketinfo@gmail.com


Besøg os på vores hjemmeside www.makvaerket.wordpress.com og på facebook Makvärket Culture and Environment Collective.

RSS Feed